Više od 700 holivudskih poznatih ličnosti potpisalo pismo podrške Izraelu

Tanjug
Više od 700 holivudskih poznatih ličnosti potpisalo pismo podrške Izraelu

LOS ANĐELES - Više od 700 profesionalaca u holivudskoj industriji zabave potpisalo je otvoreno pismo u kojem izražavaju svoju podršku Izraelu i osuđuju akcije palestinske militantne grupe Hamas.

Među potpisnicima su Kris Pajn, Gal Gado, Ejmi Šumer, Mark Hamil, Džejmi Li Kertis, Majkl Daglas, Bela Torn i Džeri Sejnfeld objavila je neprofitna organizacija " Creative Community For Peace", prenosi " Euronews Culture".

U pismu se pozivaju holivudske javne ličnosti da „nasilno govore protiv Hamasa i učine sve što je u njihovoj moći da podstaknu terorističku organizaciju da vrati nevine taoce njihovim porodicama“.

-Ovo je terorizam. Ovo je zlo. Nema opravdanja ili racionalizacije za Hamasove akcije. Oni su teroristička organizacija čije vođe pozivaju na ubijanje Jevreja svuda - navodi se u pismu.

Autori pisma upozoravaju na širenje dezinformacija o ratu između Izraela i Hamasa i pozivaju na izbjegavanje propagande.

-Noćna mora koje su se Izraelci plašili decenijama postala je stvarnost kada su se teroristi Hamasa infiltrirali u izraelske gradove i mjesta -navodi se u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana