Više od 300 uhapšenih na protestu u Vašingtonu kojim se traži prekid sukoba Izraela i Hamasa

Tanjug
Više od 300 uhapšenih na protestu u Vašingtonu kojim se traži prekid sukoba Izraela i Hamasa

VAŠINGTON- Više od 300 ljudi uhapšeno je zbog ''ilegalnih demonstracija”, a tri osobe optužene su za napad na policiju, nakon što su na protestu održanom u srijedu za prekid vatre između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, demonstranti upali u poslovnu zgradu ''Kenon haus'' na Kapitol Hilu u Vašingtonu.

Na stotine demonstranata iz jevrejskih grupa, uključujući i ''Jevrejski glas za mir'' i ''Ako ne sada'', upale su u zgradu Kongresa, noseći transparente na kojima su pisale poruke poput ''Jevreji traže prekid vatre sada'', ''Neka živi Gaza'', i ''Ne u moje ime''.

-Demonstracije nisu dozvoljene u zgradama Kongresa. Upozorili smo ih da prestanu sa demonstracijama, ali kada se nisu povinovali, počeli smo da ih hapsimo - objavila je policija Kapitola na platformi Iks.

Za vrijeme trajanja protesta, demonstranti su pozvali Kongres da preduzme mjere da se obustavi vatra između Izraela i Hamasa. Nakon što je Hamas izveo napad na izraelsku teritoriju ranije ovog mjeseca, Bajdenova administracija je u velikoj mjeri opravdavala izraelske vazdušne napade na Gazu.

Međutim kako raste broj žrtava u Pojasu Gaze, u Kongresu je povećan pritisak na predsjednika Bajdena da pozove Izrael na uzdržanost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana