Vens: Tramp nije izgubio na izborima 2020.

Tanjug
Vens: Tramp nije izgubio na izborima 2020.

VAŠINGTON - Republikanski kandidat za potpredsjednika SAD Džej Di Vens izjavio je da republikanski kandidat za predsjednika i bivši predsjednik SAD Donald Tramp nije izgubio na predsjedničkim izborima 2020, nakon što je nedjeljama izbjegavao da odgovori na to pitanje, prenosi Rojters.

-Na izborima 2020. odgovorio sam direktno na ovo pitanje milion puta. Ne! Mislim da je bilo ozbiljnih problema u 2020. Dakle, da li je Donald Tramp izgubio izbore 2020. To nisu riječi koje bih ja upotrijebio - rekao je Vens tokom obraćanja na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Vens je tokom debate sa kandidatom Demokrata za potpredsjednika Timom Volcom ranije ovog mjeseca izbegao da odgovori na direktno pitanje da li je Tramp izgubio na izborima 2020, rekavši da je on neko ko je ''fokusiran na budućnost''.

Volc je ocijenio da to ''nije odgovor''.

Tramp, republikanski kandidat za predsjednika 2024. godine, i dalje tvrdi da je izgubio izbore 2020. zbog velike prevare birača, što je stav koji dijele milioni njegovih pristalica, ali u brojnim istragama nisu pronađeni nikakvi dokazi o prevarama.

Tokom svoje trenutne kandidature za predsjednika, Tramp je nagovijestio da će osporiti rezultate ako ne pobijedi na izborima 5. novembra protiv demokrate Kamale Haris, potpredsjednice SAD.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana