Vens prihvatio nominaciju za potpredsjednika SAD, pa oštro kritikovao Bajdena

Tanjug
Vens prihvatio nominaciju za potpredsjednika SAD, pa oštro kritikovao Bajdena

MILVOKI - Džej Di Vens, kojeg je bivši predsjednik SAD Donald Tramp predstavio kao svog kandidata za potpredsjednika na novembarskim izborima, obratio se na konvenciji Republikanaca u Milvokiju i zvanično prihvatio nominaciju.

On je govorio i o svom djetinjstvu i naglasio da su Tramp i njegova politika najbolji izbor za Ameriku. Vens je napao i kritikovao i predsjednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu politiku, koja je ugrozila male i ruralne zajednice, kao što je ona u kojoj je odrastao u Ohaju.

Ovo je prvi put da se Vens obratio na stranačkoj konvenciji, a predstavila ga je njegova supruga Uša Vens koja je advokat. Konvenciji je prisustvovao i Tramp koji još uvijek ima zavoj na uhu.

Senator iz Ohaja je relativno nepoznat Amerikancima u političkom smislu a u svom prvom velikom govoru pričao je, između ostalog, upravo o tome kako je rastao u siromaštvu u Kentakiju i Ohaju, sa majkom narkomankom i ocem koji je bio odsutan, da bi kasnije uprkos svemu završio prestižnik koledž i uspeo da stigne do vrha američke politike, prenosi AP.

-Obećavam svakom Amerikancu, bez obzira na partijsku pripadnost, da ću dati sve od sebe da vam služim i da učinim da ova zemlja bude mjesto gdje će svaki san koji imate za sebe, svoju porodicu i državu, ponovo biti moguć - rekao je on.

Vens (39) je obećao stanovnicima Ohaja, Mičigena, Viskonsina, Pensilvanije, i svakog dijela Amerike da nikada neće zaboraviti odakle je potekao.

Vens, koji je tokom proteklih godina od oštrog kritičara Trampa postao njegov sljedbenik i branilac, trebalo bi da postane budući lider partije i nosilac njegovog političkog pokreta “Učinimo Ameriku ponovo velikom”, navodi AP.

Nešto ranije, na jednom skupu posvećenom prikupljanju sredstava za stranku, Vens je kazao da će u svom govoru istaći kontrast između Trampa i sadašnjeg predsjednika Džozefa Bajdena.

-Čovjek koji zaista razumuhe radne ljude ove zemlje nije lažni Skrenton Džo već pravi predsjednik Donald Tramp - glasi Vensova poruka biračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana