Veliki raketni napad na Kijev, dijelovi balističkih projektila padaju po gradu

G.S.
Veliki raketni napad na Kijev, dijelovi balističkih projektila padaju po gradu

KIJEV – Ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) uništila je jutros sve hipersonične balističke rakete Kindžal koje je Rusija jutros lansirala na Kijev.

To je Kijev post objavio na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Navodi se da je napad počeo oko 8.30 sati po lokalnom vremenu.

U dva distrikta ukrajinske prijestonice pali su dijelovi uništenih raketa.

Za sada nema izvještaja o žrtvama ili razmjerama materijalne štete.

- Dijelovi raketa pali su u glavnom gradu Ukrajine nakon eksplozija i jutros je na nivou cijele zemlje objavljena uzbuna na vazdušnu opasnost - kazao je gradonačelnik Vitalij Kličko, prenosi Kijev independent.

Izvještači ovog lista su naveli da su se prve eksplozije začule oko pola devet, a otprilike u isto vrijjeme su gradske vlasti saopštile da to djeluju PVO sistemi.

Navodi se da su dijelovi palijih projektila pronađeni u distriktu Solomijanski, gdje je izbio požar, kao i distriktu Holosijvski.

Kličko je naveo da je požar ugašen, a da su dijelovi rakete nađeni u blizini ulaza u stambenu zgradu, u kućnom dvorištu i u blizini supermarketa.

Navodi se da su Kindžale lansirali ruski avioni MiG-31K, a da su rakete osim ka Kijevu išle i na grad Starokostiantinіv i u Hmeljničkoj oblasti, gdje se nalazi velika ukrajinska vazduhoplovna baza, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana