Večeras vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti UN

Srna
Foto: Anadolija

NjUJORK- Savjet bezbjednosti UN održaće večeras vanrednu sjednicu zbog ubistva lidera političkog biroa palestinske militantne organizacije Ismaila Hanije u Iranu, rekao je danas zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

"Na zahtjev Irana, uz podršku Kine, Alžira i Rusije zakazana je vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti UN zbog ubistva Hanije u Teheranu", naveo je Poljanski u objavi na društvenoj mreži "Telegram".

Iran je nešto ranije zatražio održavanje vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti UN zbog ubistva Hanije i izraelskih udara na Bejrut, navodi se u pismu upućenom predsjedavajućem Savjetu bezbjednosti UN.

Hamas je ranije danas saopštio da je Hanije ubijen noćas u direktnom raketnom napadu na njegov stan u Teheranu, nakon što je prisustvovao inauguraciji predsjednika Irana Masuda Pezeškijana.

Izraelski avioni ispalili su sinoć četiri projektila na Dahijeh, predgraće Bejruta koje se smatra uporištem Hezbolaha.

Četvorospratna zgrada je uništena, a oštećene su obližnje zgrade, kao i parkirani automobili.

Cilj napada bio je da se eliminiše komandant Hezbolaha Fuad Šukr. Prema pojedinim informacijama, Šukr je preminuo kasnije u bolnici, iako je u preliminarnim izvještajima navedeno da je uspio da izbjegne eliminaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana