Vazdušna opasnost u nekoliko regiona Ukrajine, eksplozije u Harkovu

GS-Agencije
Vazdušna opasnost u nekoliko regiona Ukrajine, eksplozije u Harkovu

Rat u Ukrajini – 570. dan. Bijela kuća najavila je da će se američki predsjednik Džozef Bajden u četvrtak u Vašingtonu sastati sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Moskva tvrdi da su oborena dva ukrajinska drona u Tverskoj i Kaluškoj oblasti. Ukrajinske trupe zauzele su selo Andrejevka blizu Bahmuta, koje su kontrolisali Rusi, tvrdi Kijev. Iz Moskve kažu da je odbijeno osam napada u oblastima južno od Bahmuta.

Vazdušna opasnost u nekoliko regiona Ukrajine, eksplozije u Harkovu
U Harkovu su se danas čule eksplozije, a vazdušna opasnost proglašena je u nekoliko ukrajinskih regiona uključujući Harkovsku oblast.
"Pozivam sve da budu oprezni i da se sklone“, objavio je gradonačelnik Harkoga Igor Terehev na svom Telegram kananalu.
Ukrajinski zvaničnici tvrde da su ruske snage izvele najmanje četiri napada na Harkov, prenosi Ukrinform.

Lokalne vlasti na Krimu prodaju nekretnine bogatih Ukrajinaca, prodaje se i vlasništvo Zelenskog

Na Krimu je održano prvih osam aukcija za prodaju ranije nacionalizovane imovine, "ukrajinskih oligarha koji su zauzeli neprijateljski stav prema Rusiji", saopštio je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

"Sklopljeni su kupoprodajni ugovori na iznos od preko 815 miliona rubalja (8,51 miliona dolara). Predmet ugovora su stambene i poslovne nekretnine", napisao je Konstantinov na Telegramu, prenosi agencija RIA Novosti.

Bijela kuća: Bajden sa Zelenskim u četvrtak u Vašingtonu

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven najavio je da će se Džozef Bajden u četvrtak u Bijeloj kući sastati sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Očekuje se da će se ukrajinski predsjednik sastati i sa kongresmenima iz obe političke partije.

Istovremeno, Saliven je najavio i novi paket američke vojne pomoći Ukrajini za sljedeću nedjelju, ali su oprečne informacije o tome šta će taj paket pomoći sadržati.

Moskva: Oboreni dronovi u Kaluškoj i Tverskoj oblasti

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je protivvazdušna odbrana oborila dva ukrajinska drona u Tverskoj i Kaluškoj oblasti u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana