Vašington osudio ispaljivanje projektila iz Pjongjanga

Srna
Vašington osudio ispaljivanje projektila iz Pjongjanga

VAŠINGTON - SAD oštro osuđuju Sjevernu Koreju zbog ispaljivanja balističkog projektila dalekog dometa, saopštila je Bijela kuća.

U saopštenju se navodi da "vrata nisu zatvorena za diplomatiju", ali da Pjongjang mora smjesta da prekine destabilišuće postupke i, umjesto toga, odabere diplomatsku angažovanost, javio je Rojters.

Pozivajući se na Združene šefove generalštabova Južne Koreje, novinska agencija Jonhap objavila je ranije da je Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil srednjeg ili dalekog dometa iz područja Pjongjanga ka Japanskom moru, prenio je TASS.

Premijer Japana Fumio Kišida izjavio je da je projektil pao izvan japanskih teritorijalnih voda i da saziva sastanak Državnog savjeta bezbjednosti, piše RIA "Novosti".

Japanske vlasti su prvobitno pozvale na evakuaciju ostrva Hokaido, ali je taj poziv povučen nešto kasnije.

Sjeverna Koreja ispalila je balistički projektil srednjeg ili dalekog dometa iz područja Pjongjanga ka Japanskom moru, javila je južnokorejska novinska agencija Jonhap, pozivajući se na Združene šefove generalštabova Južne Koreje.
"Naša vojska održava stepen potpune spremnosti, u saradnji sa SAD, dok pojačava praćenje i budnost", navodi se u saopštenju.

Sjeverna Koreja ignoriše telefonske pozive Južne Koreje putem međukorejske linije za vezu i vojne "vruće linije" od petka, 7. aprila, podsjeća TASS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana