Valerija (9) ubijena u šumi: Tijelo nađeno nedaleko od njene kuće

GS
Valerija (9) ubijena u šumi: Tijelo nađeno nedaleko od njene kuće

BERLIN - Njemačka policija potvrdila je danas na konferenciji za medije da je mala Valerija (9) ubijena i da tijelo koje je pronađeno u šumi u Debelnu pripada nestaloj djevojčici.

"Valerija je žrtva zločina. Smrt istražujemo kao ubistvo", rekao je šef policije Karsten Kemf.

Kako je saopštila policija, mrtvo djete otkriveno je u utorak, daleko od šumskih staza, duboko u teško pristupačnom šipražju.

Prema riječima istražitelja, mjesto gdje je pronađena bilo je i mjesto zločina. Valerija je ubijena u šumi, samo četiri kilometra od svoje kuće. Još uvijek nije jasno tačno vrijeme smrti, prenosi Bild.

Tijelo male Valerije pregledano je u Institutu za sudsku medicinu u Lajpcigu.

"Nakon istrage i obdukcije, nema dokaza da je djevojčica bila žrtva seksualnog zločina", rekla je viši javni tužilac Ingrid Burghart.

Proteklih dana službenici su ispitali oko 400 građana i provejrili sve seksualne prestupnike koji su u opasnosti da ponove zločine.

"Uvijek smo se nadali da ćemo naći Valeriju živu", rekla je šefica policije Mendi Kuršner.

Iako još nema osumnjičenih i niko nije uhapšen, "istrage policije su trenutno koncentrisane na najbliži društveni krug porodice", rekao je viši javni tužilac.

Na konferenciji za novinare, šef policije je priznao i da se jedna žena već u srijedu javila policiji jer je čula vriske, dva dana nakon što je dijete nestalo i samo dva kilometra od mjesta gdje je otkriveno Valerijino tijelo.

Zašto je onda policiji trebalo nedjelju dana da pronađu tijelo?

"Nismo bili u mogućnosti da suzimo područje na osnovu izjave. Trebao nam je valjan trag da ga suzimo", rekla je šefica policije Mendi Kuršner.

Da podsjetimo, mala Valerija je nestala 3. juna kada je krenula u školu. Ali tamo nikad nije došla.

Djevojčica, koja je došla iz Ukrajine, sa majkom je živejla u Njemačkoj od 2022. godine. Njeni roditelji su razvedeni, a Valerijin otac služi kao vojnik na ukrajinskom frontu, prenosi Telegraf.rs.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana