Uskoro objavljivanje imena iz dokumentacije sa suđenja Epštajnu!

Tanjug
Uskoro objavljivanje imena iz dokumentacije sa suđenja Epštajnu!

Imena više od 170 ljudi koji su povezani sa osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epštajnom, uključujući njegove bivše zaposlene i žrtve, biće objelodanjena u sudskim spisima koji će biti otpečaćeni uskoro.

Federalna sudija Menhetna Loreta Preska danas je naložila da se otvore za javnost sudska dokumentacija koja je dugo bila zapečaćena u okviru tužbe koju je još 2015. godine podnijela Virdžinija Roberts Giuf protiv Epštajnove najbliže saradnice Žislen Maksvel, prenosi Njujork post.

Prema ovoj presudi, desetine pojedinaca koji su u različitim sudskim podnescima povezanim sa tužbom bili označavani kodnim imenima, po svemu sudeći će biti javno identifikovani kada materijali budu u potpunosti otpečaćeni, moguće već sutra.

Bivši predsjednik SAD Bil Klinton, bio je takođe pomenut u sudskim dokumentima vezanim za pokojnog pedofila Džefrija Epštajna i označen je kodnim imenom "Džon Do 36", navodi se u izvještaju.

žKlinton (77) se pominje više od 50 puta u redigovanim dokumentima vezanim za tužbu Virdžinije Giufre protiv Epštajna iz 2015. godine, navodi ABC Njuz.

Očekuje se da će biti imenovan mnogi optuženi i navodne žrtve, zajedno sa ljudima koji su godinama radili za Epštajna i bili dio njegovog užeg kruga ili su, kako se sumnja učestvovali u njegovim zločinima.

Među njima je i britanski princ Endru, sa kojim su Maksvelova i Epštajn navodno organizovali seksualne prestupe u više navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana