Uragan Milton izazvao desetine tornada: U zemlji se stvaraju ogromne rupe

GS
Uragan Milton izazvao desetine tornada: U zemlji se stvaraju ogromne rupe

Nakon što je uragan Milton izazvao desetine tornada zajedno sa rekordnim količinama kiše, vrtače se sada formiraju u mnogim okruzima Floride, prenosi FOKS Veder (Fox Weather).

Najveći su zabilježeni u okruzima Polk i Hilsboro, gdje su lokalne vlasti upozorile stanovnike da budu na oprezu, jer se teren može naglo promijeniti. Fotografije koje je podijelila šerifova kancelarija okruga Hilsboro pokazuju urušeni trotoar jugoistočno od Tampe.

Nije prijavljena šteta na kućama, ali je obližnji put zatvoren. Lokalni stanovnik je za FOKS Veder rekao da su zarobljeni u komšiluku i da su morali da pronađu zaobilazni put, prenosi Jutarnji list.

Slična je scena u okrugu Polk, gdje se između dvije kuće stvorila vrtača. Vlasnici kažu da ih je pas probudio jer je počeo da laje kada je dvorište popustilo usred noći. Povrijeđenih nije bilo, ali je vrtača “progutala” kamion i dio garaže.

Florida se često naziva “glavnim gradom SAD-a”, posebno tokom obilnih padavina. Tada se povećava težina tla na površini, što dovodi do podzemne erozije i stvaranja šupljina.

 

A massive sinkhole has opened up in a Riverview community in Hillsborough County, Florida pic.twitter.com/gob8ySAK6G

— Volcaholic (@volcaholic1) Octber 10, 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana