Uragan Idalia hara jugoistokom Amerike: Potpuno uništen istorijski grad, ima i poginulih

GS
Uragan Idalia hara jugoistokom Amerike: Potpuno uništen istorijski grad, ima i poginulih

Smrtonosni uragan prošao je preko Floride te se sada premješta u Sjevernu Karolinu. Prema posljednjim izvještajima, uragan je nanio ogromna oštećenja, a najmanje dvije osobe su poginule.

Uragan Idalia 3. kategorije (od mogućih 5) pogodio je Floridu i dio Džordžije. Uragan je nanio veliku štetu, a kako izvještava za Gardijan čiji se reporter nalazi u Periju na Floridi, ovaj mali istorijski gradić je potpuno uništen.

- Mali istorijski grad s nešto više od 7.000 stanovnika je razoren. Mnogi su se stanovnici evakuisali, pogotovo nakon što je objavljeno da će se neka hitna skloništa u regiji morati zatvoriti jer čak ni ona možda neće moći izdržati udar oluje. Približavajući se Talahaseju, glavnom gradu države, odakle sam otišao u utorak naveče na nagovor rodbine, sve je više ulica i autoputa bilo blokirano srušenim stablima na prilazu Periju - poručio je on.

Svuda su srušeni električni vodovi i nagnuti stubovi, neki dijelovi su poplavljeni, a drveće je blokiralo čak nekoliko traka s obje strane autoputa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana