Upucan napadač iz Brisela (VIDEO)

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BRISEL - Dvije su osobe ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u Briselu, potvrdio je novinarima jutros potparol belgijskog federalnog tužioca. Oko 08.20 sati stigla je informacija da je u policijskoj akciji ubijen počinilac.

Belgijski "DeMorgen" piše kako im je potvrđeno da je u jutrošnjoj akciji policije upucan muškarac koji je osumnjičen da je juče ubio dva švedska navijača.

Muškarac je upucan u kafiću u Šaerbeku, ali prema posljednjim informacijama reanimiran je i prevozi se u lokalnu bolnicu.

List "Nieuwsblad.be" javlja kako, uprkos prijašnjim izvještajima da ima više povrijeđenih u razmjeni vatre teroriste i policije, nema povrijeđenih te da je stradao jedino terorista. Potvrđeno je od strane lokalne vlasti. "Jedino osumnjičeni je pogođen", dodaju.

Keserović za "Glas": Postoji opasnost od terorističkih napada u Evropi

Pored upucanog muškarca nađeno je oružje kojom je juče izvršen napad.

Dvojica juče ubijenih su švedski navijači.

Bili su u dresovima švedske fudbalske reprezentacije koja je sinoć igrala protiv Belgije u kvalifikacionoj utakmici za EURO 2024., ali utakmica je zbog napada prekinuta na poluvremenu.

I treća ranjena osoba je švedski državljanin, a ne taksista kako se pisalo ranije. On je u teškom stanju u bolnici.

"Idite kućama i ne izlazite dok god se prijetnja ne ukloni", poručio je potparol Erik van Duise.

Rekao je da nema dokaza da je počinilac na bilo koji način povezan sa situacijom u Izraelu i na Bliskom istoku, prenosi "Index".

The gunman is still at large in #Brussels, #Belgium. So far, at least 5 civilians are killed and at least 8 people injured

Pray for #Bruxelles #Belgium #belgique #Brussels #terrorism #BrusselsAttack pic.twitter.com/B1dUdABXEj

— Banrakas Baba (@BanrakasBaba) October 17, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana