Umrla od sepse nakon što je 10 sati čekala u bolničkom hodniku

Agencije
Umrla od sepse nakon što je 10 sati čekala u bolničkom hodniku

Tamara Dejvis (31) iz Velike Britanije umrla je od sepse nakon što je deset sati u kolicima čekala u hodniku u bolnici "Rojal Saseks" u Brajtonu.

Dejvis je u decembru 2022. godine odvedena u bolnicu, jer se žalila da teško diše, a potom se i onesvijestila, prenio je Tajms.

Njoj je dijagnostikovana respiratorna infekcija i prvobitno je smještena u prostoriju za reanimaciju gdje je dobila kiseonik.

Međutim, iako se njeno stanje pogoršavalo, ljekari su je smjestili u kolica i premjestili u hodnik, jer je još jednom pacijentu bila potrebna soba.

U jednom trenutku u hodniku je bilo 20 pacijenata, jer nigdje druge nisu mogli da budu smješteni, rekla je patolog Džoan Endrus na sudu u ponedjeljak.

Kada se njeno stanje dodatno pogoršalo, vraćena je u sobu za reanimaciju i odatle je prebačena na intenzivnu njegu.

Sljedećeg dana je umrla od sepse.

"Bila je napuštena u tom hodniku, kašljala je krv i patila od dijareje", rekla je Tamarina sestra, Mia.

Ljekar koji je liječio Dejvisovu u hodniku rekao je da, iako je ona prilikom dolaska u bolnicu bila negativna na sepsu, prema njenom pogoršanom zdravstvenom stanju, sepsa je mogla da joj se dijagnostikuje oko 16.30 narednog dana.

Međutim, dijagnoza nije postavljena sve do poslije 18.00, jer medicinski tim nije primijetio njeno pogoršano zdravstveno stanje.

Istraga je pokazala da je Dejvisova provela 10 sati u kolicima sa drugim bolesnim pacijentima u blizini.

Kao uzrok smrti navedena je sepsa i višestruko otkazivanje organa uzrokovano teškom upalom pluća i gripom.

"Bilo je kao ratna zona. Strašno. Bolnica je negdje gdje treba da se osjećate bezbjedno ako ste bolesni, ali ta bolnica je bila sve samo ne bezbjedna", rekla je Mia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana