Ukrajinske snage: Pogodili smo infrastrukturu u brodogradilištu u Kerču na Krimu

Tanjug
Ukrajinske snage: Pogodili smo infrastrukturu u brodogradilištu u Kerču na Krimu

KIJEV - Ukrajinske oružane snage saopštile su da su danas pogodile pomorsku i lučku infrastrukturu u brodogradilištu u lučkom gradu Kerču na Krimu.

Šef administracije Krima Sergej Aksjonov je rekao da su dijelovi oborene rakete pogodili dok za popravku brodova i da nije bilo žrtava, prenio je Rojters.

-Uveče 4. novembra Oružane snage Ukrajine izvele su uspješne udare na pomorsku i lučku infrastrukturu fabrike "Zaliv" u privremeno okupiranom gradu Kerču - navelo je Odjeljenje za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine na aplikaciji  Telegram, ne iznoseći druge detalje.

Komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk napisao je na Telegramu da se nada da će još jedan brod završiti kao brod "Moskva", koji je potopljen 14. aprila 2022. godine.

Oleščuk je naveo da su krstareće rakete pogodile infrastrukturu u Zalivu, koji se sada zove B.E. Butoma, gdje je stacioniran jedan od najmodernijih brodova ruske mornarice.

On je dodao da čeka zvaničnu potvrdu rezultata.

Aksjonov je, međutim, rekao da su sistemi protivvazdušne odbrane djelovali u brodogradilištu u Kerču.

-Fragmenti oborenih projektila pali su na teritoriju jednog od suvih dokova (dokova gde se popravljaju brodovi) - naveo je Aksjonov na Telegramu.

Prema njegovim riječima, nije bilo žrtava.

Rojters nije uspio da provjeri ni ruske, niti ukrajinske navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana