Ukrajinske snage imaju sve manje oružja i municije

Srna
Ukrajinske snage imaju sve manje oružja i municije

BIJELJINA, 14. DECEMBRA /SRNA/ - Američki specijalizovani list “Militari voč” navodi da je nedostatak granata na frontu doveo elitnu 47. mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine na ivicu potpunog poraza.

”Nedostatak municije tjera ukrajinske vojnike da biraju između života i smrti i podriva borbenu sposobnost Kijeva i njegove armije” - izvještava list.

Kako prenose informativni portali, lider Čečenije Ramzan Kadirov procjenjuje da bi specijalna operacija u Ukrajini mogla biti završena u narednih šest mjeseci.

“Mislim da kraj rata treba očekivati na proljeće, najkasnije - u junu ili julu. Sve mogućnosti Ukrajine su već iscrpljene. Ona nema dovoljno ljudskih resursa i novca, a ima i probleme sa oružjem” - navodi Kadirov.

Kako prenoe “Fakti”, Kadirov tvrdi da bi specijalna operacija,

da on komanduje,

bila završena u roku od tri mjeseca.

“Zauzimanje Kijeva bilo bi lakše od Mariupolja, ali

ruska vojska ima zadatak da sačuva gradove i da pregovara sa onima koji žele da se predaju” - objašnjava Kadirov.

Bivši obavještajac američke vojske i bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter ističe da je ruska vojska stekla neprocjenjivo iskustvo u ovom ratu.

“I Ukrajinci bi mogli da imaju slično iskustvo da nisu masovno izginuli. Sada se u redovima Oružanih snaga bore ljudi koji nemaju potrebnu vojnu obuku. Nemaju ni neophodnu opremu, niti znaju da koriste ratnu tehniku” - ističe Riter.

On ukazuje na činjenicu da Rusija ima sistem koji obučava desetine hiljada boraca i pretvara dobrovoljce u profesionalne vojnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana