Ukrajinci tvrde: Rusija želi da okonča rat do 2026. godine

Tanjug
Ukrajinci tvrde: Rusija želi da okonča rat do 2026. godine

KIJEV - Načelnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov ocijenio je danas da bi Rusija želela da okonča rat koji je pokrenut protiv Ukrajine do kraja 2025. ili početkom 2026. godine.

"Štaviše, Moskva se nada da će to upotpuniti svojom pobjedom", rekao je Budanov na 20. međunarodnoj godišnjoj konferenciji lidera koja je održana u Kijevu. 

Prema njegovim riječima, za Kremlj je ključan prelaz 2025. – početak 2026. godine, prenosi Unian.

"Oni žele sve ovo da okončaju, jer prema sopstvenim proračunima, Ruska Federacija, ako ne izađu iz ovog rata kao uslovni pobjednici, ispašće iz daleke, da kažemo, budućnosti, koja se može izračunati – ovo je horizont od 30 godina, da Rusija bude supersila, čemu oni teže", objasnio je on.

U Rusiji očekuju da će u ljeto 2025. početi da se suočavaju sa problemima, uključujući finansijsko-ekonomske i društveno-političke faktori.

"Oni predviđaju da će oko ljeta 2025. negativan uticaj na privredu početi da bude veoma primjetan za njihovu zemlju. Uzgred, mnogi procesi su povezani sa tim, koje sada pokušavaju da ubrzaju u svojoj državi da u ovom periodu dođu do maksimalnog mogućeg ishoda, kako bi željeli", rekao je Budanov.

Prema njegovim riječima, Moskva će već u ljeto 2025. biti suočena sa dilemom – da objavi novu mobilizaciju ili da smanji intenzitet neprijateljstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana