Ukrajinac pokušao da raznese gasovod u Rusiji!

GS
Ukrajinac pokušao da raznese gasovod u Rusiji!

Službenici ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) osujetili su pokušaj sabotiranja gasne stanice u Lenjingradskoj oblasti.

FSB je uhapsio stranog državljanina koji je posjedovao pet improvizovanih eksplozivnih naprava (IED), saopštila je TASS služba za štampu FSB u utorak.

"Akt sabotaže, koji su planirale ukrajinske obavještajne službe u pogonu za gorivo i energiju u Lenjingradskoj oblasti, je spriječen“, saopštio je FSB.

"Kao rezultat obrade pristiglih podataka o dojavama sumnjive osobe u blizini gasovodne stanice, kao i blagovremenih i koordinisanih napora službenika FSB-a, osumnjičeni je identifikovan i priveden“, navodi se u saopštenju.

"Ispostavilo se da je privedeni državljanin Ukrajine“, navodi FSB. "Pritvoreni osumnjičeni je u svom posjedu imao pet potpuno napunjenih improvizovanih eksplozivnih naprava, koje je, kako se pretpostavlja, namjeravao da postavi na jednu od tačaka gasovoda. Eksploziv je deaktiviran," navodi se.

Istražni organi FSB Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti pokrenuli su krivični postupak po optužbi za pokušaj sabotaže i nedozvoljeno posjedovanje eksplozivnih naprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana