Rusija: Spori, ali konstantni ruski napredak u Avdejevci

GS/Agencije
Rusija: Spori, ali konstantni ruski napredak u Avdejevci

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 671. dan.Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tokom noći dva ukrajinska drona iznad Belgorodske i Rostovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Rusija je tokom noći u nekoliko talasa lansirala ukupno 46 jurišnih dronova na Ukrajinu, saopštile su danas ukrajinske vazduhoplovne snage.

Rusija:Spori, ali konstantni ruski napredak u Avdejevci

Zauzimanje Marinke još više će pojačati ruski udar na ukrajinske snage u Avdejevki, u čijim dijelovima već odavno traju borbe, navode vojni komentatori u Moskvi i Kijevu.

Ruski oficiri izvještavaju o intenziviranju napada Oružanih snaga Rusije kako na prilazima Avdejevki, tako i u samom gradu.

Ruske trupe su nastavile jurišne operacije u jugoistočnom dijelu gradića iz industrijske zone i u rejonu koksare sa sjeveroistoka.

Televizija "Front" prenosi da Ukrajinci još drže liniju, a intenzivne borbe se vode u južnim predgrađima u privatnom sektoru.

Prema nezvaničnim podacima kanala "Telegram", pozadinske jedinice Oružanih snaga Ukrajine već se udaljavaju od Avdejevke. Ove izjave, kako napominju autori, još nisu potvrđene niti opovrgnute.

Ukrajinske vlasti u Avdejevki saopštile su da su Oružane snage Rusije započele treći talas napada, uz aktivnu upotrebu oklopnih vozila, uprkos i dalje lošim vremenskim uslovima.

Komandant ukrajinskh snaga general Valerij Zalužni izjavio je prije nekoliko dana da bi Avdejevka mogla pasti u ruske ruke za dva mjeseca, ako se ništa ne promijeni na frontu, a ruski izvori pominju kraće rokove.

Ruska PVO oborila dva ukrajinska drona iznad Belgorodske i Rostovske oblasti

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tokom noći dva ukrajinska drona iznad Belgorodske i Rostovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

-Protekle noći zaustavljeni su pokušaji kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letjelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije - navelo je ministarstvo. Ukrajinske snage gotovo svakodnevno pokušavaju da napadnu dronovima ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije, prenijela je agencija RIA Novosti.

Kijev: Rusija tokom noći lansirala 46 dronova na Ukrajinu, 32 oborena

Rusija je tokom noći u nekoliko talasa lansirala ukupno 46 jurišnih dronova na Ukrajinu, saopštile su danas ukrajinske vazduhoplovne snage.

Prema saopštenju, protivvazdušni sistemi oborili su 32 drona, prenosi Rojters.

Većina bespilotnih letjelica koje nisu oborene ciljale su oblasti pod ratnim dejstvima na istoku i zapadu Ukrajine, posebno u oblasti Herson, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage na Telegramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana