Rusija: Zaustavljen ukrajinski napad dronom na nuklearku Kursk

GS/Agencije
Rusija: Zaustavljen ukrajinski napad dronom na nuklearku Kursk

MOSKVA, KIJEV – Rat u Ukrajini traje 611 dana. Borbe se vode na gotovo svim dijelovima fronta.Rusija je danas saopštila da je odbila napad ukrajinskog drona u blizini nuklearne elektrane Kursk na jugu zemlje.Ruski projektil pogodio je danas zgradu vatrogasne službe u sjevernom ukrajinskom regionu Harkova, tvrdi Ihor Klimenko.

Rusija: Zaustavljen ukrajinski napad dronom na nuklearku Kursk

Rusija je danas saopštila da je odbila napad ukrajinskog drona u blizini nuklearne elektrane Kursk na jugu zemlje.

Rusko ministarstvo odbrane navelo je da je protivvazdušna odbrana spriječila, kako se navodi, “pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad”, prenosi Rojters.

Dodaje se da je ruska PVO presrela dron u četvrtak kasno uveče iznad naselja Kurčatov u južnom region Kursk.

U Kurčatovu se nalazi nuklearna elektrana Kursk, koja je u odvojenom saopštenju navela da je neuspješno pokušan napad sa tri drona.

Dodaje se da nije bilo žrtava ili štete, da su nivoi radijacije na normalnom nivou i da elektrana radi uobičajeno.

Dva ruska informativna portala - “Baza” i “Šot”, koje imaju dobre bezbjednosne izvore, objavili su da dva od tri drona nisu eksplodirala, ali da je treći detoniran u blizini skladišta.

Kursk je jedan od nekoliko južnih regiona Rusije koji su na meti napada ukrajinskih dronova nakon što je Rusija napala Ukrajinu pre 20 mjeseci.

Napad na region Harkova, pogođena vatrogasna služba

Ruski projektil pogodio je danas zgradu vatrogasne službe u sjevernom ukrajinskom regionu Harkova, pri čemu je povrijeđeno najmanje osam vatrogasaca, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko.

-Napad je bio usmjeren na grad Izjum.Oštećena je i zgrada i 13 sredstava opreme - saopštio je Klimenko na Telegramu i objavio fotografije uništene zgrade i vatrogasnih vozila.

Portparolka ukrajinske južne vojne komande Natalija Humenjuk izjavila je da je uništeno pet od šest bespilotnih letjelica Šahed, koje je Rusija noćas lansirala na južne regione Nikolajev i Herson.

Navela je da je pogođen infrastrukturni objekat i da je izbio požar, koji je lokalizovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana