Ruski PVO sistem noćas uništio 28 ukrajinskih dronova

GS/Agencije
Ruski PVO sistem noćas uništio 28 ukrajinskih dronova

MOSKVA, KIJEV -Rat u Ukrajini traje 602 dana. Sistem PVO presreo je noćas 28 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski PVO sistem noćas uništio 28 ukrajinskih dronova

Sistem PVO presreo je noćas 28 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dronovi su oboreni iznad Belgorodske i Kurske oblasti i Crnog mora, prenosi Interfaks Ukrajina.

Gradske vlasti: Dvije osobe poginule u ruskom napadu na Zaporožje

Dvije osobe su poginule, četiri su povrijeđene, a još tri se vode kao nestale u noćašnjem ruskom raketnom napadu na Zaporožje, izjavio je predstavnik gradskih vlasti Anatolij Kurtev.

-Stanovi u dva ulaza zgrade su djelimično uništeni - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim riječima, nastavlja se operacija traganja i spasavanja, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prethodno je načelnik oblasne uprave Jurij Malaško rekao da je pogođena višespratnica u centralnom dijelu grada.

Mišel: Ukrajina će biti jedina tema slljedećeg sastanka Evropskog savjeta

Ukrajina će biti jedina tema razgovora na nivou šefova država i vlada tokom sljedećeg sastanka Evropskog savjeta, pošto zaštita interesa i vrijednosti same Evropske unije zavisi od nastavka solidne pomoći naša zemlja, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

On je to rekao sinoć na konferenciji za novinare poslije virtuelnog samita EU u Briselu, posvećenog situaciji na Bliskom istoku i koordinaciji napora nakon napada Hamasa na Izrael.

Mišel je naglasio da Evropska unija treba da nastavi da pruža humanitarnu pomoć Palestincima i susjednim zemljama koje prihvataju izbjeglice, ali je istovremeno istakao da je suštinski važno da EU ostane nepokolebljiva u podršci Ukrajini u njenom otporu ruskoj agresiji.

-Želim da istaknem da zaista vjerujem da je naša dužnost i odgovornost da ostanemo odlučni i nastavimo da podržavamo Ukrajinu koliko god je potrebno. Ostaćemo mobilisani u tom smislu. Ukrajina će biti jedina tačka dnevnog reda sljedećeg Evropskog savjeta - rekao je Mišel, prenosi Ukrinform.

On je najavio i da će sljedećeg ponedjeljka biti održana sjednica Savjeta ministara Evropske unije za spoljne poslove, koji će ići dalje u analizi radnji koje EU treba da preduzme kako bi pouzdano zaštitila sopstvene interese i vrijednosti.

-Bez sumnje, postoji bar jedna zemlja koja ima koristi od ozbiljne eskalacije nasilja u regionu Bliskog istoka, a to je Rusija - tvrdi Mišel.

-Ruska Federacija će pokušati, i to je već počela da čini, da iskoristi ovu situaciju za podsticanje narativa protiv Evropske unije, protiv naših partnera, promovisaće narativ da postoje ljudi koji žele da brane multilateralizam, a na istovremeno demonstrirati dvostruke standarde -rekao je Mišel i pozvao evropske zvaničnike da ne upadnu u ovu zamku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana