Ukrajina narušila bjelorusku granicu: Uložen oštar protest

Srna
Foto: Telegram

Ukrajinski otpravnik poslova u Bjelorusiji pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova gdje mu je uručena protestna nota zbog narušavanja granice ukrajinskim dronovima, saopšteno je iz bjeloruskog ministarstva.

"Otpravnik poslova Ukrajine u Bjelorusiji pozvan je danas u Ministarstvo spoljnih poslova. Bjeloruska strana je uložila oštar protest i uručila notu ukrajinskom diplomati u vezi sa kršenjem granice Bjelorusije grupom bespilotnih letjelica lansiranih sa teritorije Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ističu da je Bjelorusija zatražila da se preduzmu sveobuhvatne mjere kako bi se izbjegli slični incidenti u budućnosti koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije situacije u regionu.

Ukrajinski diplomata je upozoren da "u slučaju ponavljanja ovakvih provokacija, bjeloruska strana zadržava pravo da preduzme uzvratne korake za zaštitu svoje teritorije".

"Posebno je istaknuto da bi, ukoliko ukrajinska diplomatska misija u Bjelorusiji ne bude u stanju da utiče na sprečavanje ovakvih provokacija u budućnosti, bjeloruska strana mogla da dovede u pitanje neophodnost njenog daljeg prisustva u Minsku", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana