Ukrajina izvela najveći napad dronovima

Tanjug
Ukrajina izvela najveći napad dronovima

KIJEV- Ukrajina je tokom noći izvela najveći ratni napad dronovima dugog dometa na četiri ruska vojna aerodroma, prenio je danas Rojters, pozivajući se na neimenovani bezbjednosni izvor iz Kijeva.

Napadi su imali za cilj da onemoguće Moskvu da koristi vojne avione za napade na Ukrajinu rekao je izvor, dok je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozdravio napade na ruske vazdušne baze Voronjež, Kursk, Savaslejk i Borisoglebsk.

''Hvala vam na preciznim, blagovremenim i efikasnim udarima na ruske aerodrome.

Ukrajinski dronovi rade tačno onako kako treba'', rekao je Zelenski u današnjem obraćanju vojsci. Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski PVO sistemi u toku noći oborili četiri ukrajinske taktičke rakete i više od stotinu dronova iznad ruskih oblasti.

"Kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica i taktičkih projektila 'Tačka-U' protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije, dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su četiri taktičke rakete i 117 bespilotnih letjelica", navelo je Ministarstvo u saopštenju.

Ministarstvo je pojasnilo da je 37 dronova i četiri projektila "Točka-U" oboreno iznad Kurske oblasti, a isto toliko dronova iznad Voronješke oblasti.

Uništeno je 17 bespilotnih letelica iznad Belgorodske oblasti, 11 iznad Nižnjeg Novgorodskog, devet nad Volgogradskom oblasti, tri nad Brjanskom, dva nad Orlovskom i jedna iznad Rostovske oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana