Ukrajina izgubila više od 12.500 vojnika u Kurskoj oblasti

Kurir
Ukrajina izgubila više od 12.500 vojnika u Kurskoj oblasti

Ruska vojska je tokom prethodna dva dana borbi u Kurskoj oblasti oslobodila čak deset naselja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se u saopštenju navodi, pod kontrolom Oružanih snaga Rusije su naselja Apanasovka, Bjahovo, Višnjevka, Viktorovka, Vnjezapno, Gordejevka, Krasnooktjabrsko, Obukovka, Snagost i Desjati Oktjabr.

Ruske trupe nastavljaju akcije za razbijanje neprijateljskih jedinica koje su ušle na teritoriju Kurske oblasti, potvrdili su u ruskom vojnom resoru.

Jedinice su tokom prethodnog dana odbile dva neprijateljska napada kod naselja Fanasejevka i Snagost i spriječile ofanzivu neprijatelja kod Olgovke.

U tim borbama su Oružane snage Ukrajine izgubile do 20 vojnika, borbeno oklopno vozilo i automobil, precizirali su Ministarstvu i dodali da se jedan ukrajinski borca predao.

Sveukupno od početka borbi u Kurskoj oblasti Ukrajina je izgubila više od 12.500 vojnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U borbama tokom prethodnog dana Ukrajina je izgubila više od 300 vojnika i 24 oklopna vozila, uključujući pet tenkova, šest oklopnih transportera i 13 oklopnih borbenih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana