Uhvaćena banda koja je krala luksuzne automobile, vođa opljačkao Džona Terija

Tanjug
Foto: Ilustracija

LONDON- Kriminalac, koji je bio u zatvoru zbog provale u kuću bivšeg kapitena Engleske Džona Terija, pridružio se bandi lopova koja je krala luksuzne automobile širom južne Engleske.

Daren Isto i njegovi saučesnici počinili su više od 55 prekršaja koji su uključivali krađu Rendž Rovera i drugih luksuznih automobila, kao i krađe u zlatarama, bankama, prodavnicama i benzinskim stanicama, piše londonski Tajms i dodaje da je među žrtvama bio i glumac Ričard Grant.

Prema pisanju lista, banda je ciljala kvartove u severnom i zapadnom Londonu, kao i Dorset, Bakingemšir, Sari, Hempšir i Berkšir.

Isto i još trojica članova bande priznali su krivična djela koja uključuju provale, krađu automobila i vađenje novca iz bankomata.

Njihov devetomjesečni talas kriminalnih akcija zaustavljen je prošlog avgusta, nakon velike operacije metropolitanske policije.

Isto i Vilijam Konors su osuđeni na po šest i po godina zatvora, Entoni Rodvel je dobio kaznu zatvora od pet godina i 10 mjeseci, a Sebastijan Gnip kaznu od tri godine zatvora.

Vrijednost robe koju je ova kriminalna banda ukrala je veća od 1,2 miliona funti, dok šteta na imovini i vozilima iznosi oko 1,8 miliona funti.

Istovremeno, gubitak zarade vlasnika preduzeća koji su bili primorani da obustave rad zbog popravki, dostigao je skoro 1,5 miliona funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana