Uhapšen treći osumnjičeni za pokušaj ucjene porodice Mihaela Šumahera

Tanjug
Uhapšen treći osumnjičeni za pokušaj ucjene porodice Mihaela Šumahera

BERLIN - Njemačka policija uhapsila je trećeg osumnjičenog koji je pokušao da ucijeni porodicu bivšeg vozača Formule 1 Mihaela Šumahera.

Osumnjičeni 52-godišnji muškarac, koji je priveden u četvrtak u gradu blizu Vupertala u zapadnoj Nemačkoj, radio je za porodicu kao službenik obezbjeđenja, prenosi AP.

Policija je pretražila kuću osumnjičenog i oduzela mu mobilne telefone, hard diskove i memorijske kartice, izjavio je tužilac Volf-Tilman Baumert.

Policija je prošlog mjeseca uhapsila dvojicu muškaraca, oca i sina iz Vupertala, koji su porodici Šumahera rekli da posjeduju fajlove za koje porodica ne bi željela da budu objavljeni.

Dvojica osumnjičenih navodno su tražili isplatu od nekoliko miliona evra, a ukoliko im taj novac ne bi bio isplaćen, objavili bi te fajlove na darknetu, naveli su tužioci.

Osumnjičenima, ako budu osuđeni, prijeti novčana ili zatvorska kazna do pet godina.

Šumaher je doživio tešku povredu mozga na skijanju na francuskim Alpima u decembru 2013. godine. U septembru 2014. godine, sedmostruki šampion F1 napustio je bolnicu i prešao na kućno liječenje u porodičnoj kući u Švajcarskoj.

On se povukao iz Formule 2012. godine nakon što je osvojio 91 trku i pet uzastopnih titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana