Student uhapšen i optužen za ubistvo četvoro kolega

Tanjug
Student uhapšen i optužen za ubistvo četvoro kolega

VAŠINGTON - Student prava na američkom državnom univerzitetu Vašingtona uhapšen je i optužen za prvostepeno ubistvo četvoro kolege studenata Univerziteta Ajdaho prije više od šest nedjelja, saopštili su američki zvaničnici.

Prema riječima Džejmsa Fraja, načelnika policije u gradiću Moskva, u Ajdahou, policija je u četvrtak uveče u državi Pensilvanija uhapsila Brajana Kristofera Kobergera (28), bjegunca za kojim je raspisana potjernica, prenosi Rojters.

Tužilac okruga Lata u Ajdahou, Bil Tompson rekao je da je Kohberger optužen po četiri tačke optužnice za prvostepeno ubistvo tri žene i jednog muškarca u ranim 20-im godinama i provalnu krađu.

Sve četiri žrtve su pronađene izbodene ujutru 13. novembra u kući van kampusa u kojoj su živjele tri dejvojke, od kojih su dve boravile u jednoj sobi, a jedna je dijelila svoju sobu sa četvrtom žrtvom, svojim dečkom.

Dvije djevojke koje su u trenutku zločina takođe nalazile u istoj kući ostale su nepovrijeđene, a za vrijeme ubsitava su spavale.

Policija je saopštila da je mobilni telefon jednog od preživjelih korišćen za poziv policiji i hitnoj pomoći kada su otkrivena tijela ubijenih.

-Ovo nije kraj ove istrage.  U stvari to je novi početak . rekao je Tompson na konferenciji za novinare i potvrdio da su sve žrtve zadobile višestruke ubodne rane, a da je kod nekih vidljivo ranjavanje zbog pružanja otpora napadaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana