Uhapšen otac dječaka koji je počinio napad u školi

Tanjug
Uhapšen otac dječaka koji je počinio napad u školi

ATLANTA - Američke vlasti uhapsile su Kolina Greja, oca četrnaestogodišnjeg Kolta Greja, optuženog za ubistvo četvoro ljudi u srijedu u srednjoj školi u američkoj državi Džordžija.

Kolin Grej je optužen za ubistvo iz nehata, ubistvo bez predumišljaja i okrutnost prema djeci, objavio je Istražni biro Džordžije, prenosi AP.

Napadač Kolt Grej će, prema navodima lokalnih vlasti, biti krivično gonjen kao odrasla osoba, a ne kao maloljetnik.

On je osumnjičen da je počinio napad u srednjoj školi Apalači u mjestu Vajnder u kom su ubijene četiri osobe, dvojica učenika i dvoje nastavnika, dok je devetoro povrijeđeno.

Američki Federalni istražni biro (FBI) je saopštio u četvrtak da je Kolta Greja prošle godine ispitivala policija zbog anonimnih prijetnji na internetu, nakon upozorenja istražnog biroa.

Grej (14) je negirao policiji u maju 2023. da stoji iza objava na internetu koje su sadržavale slike oružja, upozoravajući na pucnjavu u školi.

Osumnjičeni Grej je otvorio vatru u srijedu u srednjoj školi Apalači u gradu Vajnder, ubivši dva nastavnika i dva učenika, rekli su istražitelji, prenosi BBC.

U saopštenju, FBI je naveo da je Nacionalni operativni centar za prijetnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimno upozorenje o „onlajn prijetnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu“.

Agencija je saopštila da su u roku od 24 sata istražitelji utvrdili da prijetnje potiču iz Džordžije.

Zamjenici šerifa su zatim intervjuisali Greja i njegovog oca, koji su „izjavili da imaju lovačko oružje u kući, ali subjekt nije imao pristup njima bez nadzora“, saopštio je FBI.

Osumnjičeni, koji je u to vrijeme imao 13 godina, negirao je da je prijetio putem interneta, a zvaničnici su „upozorili lokalne škole da nastave da nadgledaju subjekta“.

- U to vrijeme nije postojao razlog za hapšenje ili preduzimanje bilo kakve dodatne akcije za sprovođenje zakona na lokalnom, državnom ili federalnom nivou“, dodaje se u saopštenju FBI.

U napadu u srijedu su ubijeni nastavnici Kristina Irmi i Ričard Espinvol, kao i 14-godišnji učenici Mejson Šermerhorn i Kristijan Angulo, a takođe je povrijeđeno osam učenika i jedan nastavnik.

Grej je uhapšen u školi i biće mu suđeno kao odrasloj osobi, a kancelarija lokalnog šerifa je saopštila da za sada nije poznat motiv ili konkretna meta napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana