Uhapšen osumnjičeni za ubistvo hokejaša na utakmici

Tanjug
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo hokejaša na utakmici

ŠEFILD - Engleska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da iz nehata ubio američkog hokejaša Adama Džonsona, kome je tokom utakmice klizaljkom prerezao grkljan, prenio je AP.

Nesreća se dogodila na meču Šefild stilers - Notingem panters 28. oktobra, kada je protivnički igrač Met Petgrejv (31) u padu klizaljkom zakačio Džonsona (29).

Policija Južnog Jorkšira nije imenovala uhapšenu osobu, dodajući da je uhapšeni u pritvoru.

Neposredno nakon nesreće, Džonson je uspio da ustane sa leda i da izađe sa terena, ali se na snimku može vidjeti kako mu je dres obliven krvlju jer mu je prerezan vrat. Malo kasnije, preminuo je u bolnici.

U nedjelju, kada su Stilersi igrali prvi put kod kuće nakon smrti Džonsona, održan je minut ćitanja za nastradalog igrača.

Petgrejv nije igrao utakmicu, ali su ga navijači pozdravili kada se njegova fotografija pojavila na semaforu.

Džonson, porijeklom iz Minesote, igrao je 13 utakmica u NHL ligi za Pitsburg pinvginse, a nakon toga je igrao za Malme, Augzburger, od ove sezone za Notingem.

Ovo nije prvi put da se dešava tragedija na nekom hokejaškom meču. Đačinto Boni iz Italije je uhapšen kada je palicom udario saigrača Mirana Šrota u grudi 1992. godine, nakon čega je Šrot preminuo od srčanog udara. Boni je osuđen za ubistvo iz nehata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana