Uhapšen muškarac koji je ubio jednu i ranio četiri žene u pucnjavi u Atlanti

Tanjug
Uhapšen muškarac koji je ubio jednu i ranio četiri žene u pucnjavi u Atlanti

ATLANTA- Američka policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu i ranio još četiri žene u pucnjavi juče u centru Atlante, saopštile su vlasti, navodeći da je napadač ukrao vozilo kako bi pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičeni napadač, koga je policija identifikovala kao 24-godišnjeg Dejona Patersona, bivši je pripadnik obalske straže SAD.

Policija u Atlanti ranije ga je opisala kao “naoružanog i opasnog”.

Paterson je priveden u predgrađu okruga Kob, sjeverno od grada, samo nekoliko sati nakon što je u srijedu oko podne po lokalnom vremenu otvorio vatru u zdravstvenom centru.

Svih pet žrtava napada su žene, prenio je Rojters.

Šef policije u Atlanti Darin Širbom rekao je na konferenciji za medije da je još prerano da bi istraga utvrdila da li su žene bile namjerno ciljane, kao i da li su bile pacijentkinje, ili zaposlene u zdravstvenom centru Nortsajd medikal, gdje se dogodila pucnjava.

Napadač je u zdravstveni centar došao sa majkom, ali ona nije povrijeđena, potvrdio je šef policije, dodajući da napadačeva majka sarađuje s istražiteljima.

Malo je pojedinosti poznato javnosti o napadaču.

Obalska straža SAD navela je da se Peterson pridružio službi u julu 2018, iz koje je udaljen u januaru ove godine, ali nisu saopštili koji su bili razlozi isključenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana