Uhapšen lažni policajac: Išao u racije, ispitivao svjedoke i pretresao vozila

GS
Uhapšen lažni policajac: Išao u racije, ispitivao svjedoke i pretresao vozila

PRAHOVO - Nevjerovatna priča, u stilu holivudskih filmova, zabilježena je u rumunskom okrugu Prahovo, gdje se neimenovani 25-godišnjak predstavljao kao policajac, išao u racije, učestvovao u istragama i saslušavao svjedoke.

On je, kako sumnjaju nadležni, kupio uniformu i značku na internetu 2022. godine, a zatim se predstavljao kao čuvar reda.

Neimenovani mladić nije imao policijsku školu, niti je prošao obuku, ali je očigledno dovoljno "talentovan" da prevari javnost.

Kada su agenti primjetili da je stalno prisutan u njihovim akcijama i upitali ga u kojem odjeljenju radi, on je navodio "Upravu za specijalne operacije".

Prilično se uživio u ulogu, a tužilaštvo ga je nazvalo "vještim mitomanom". U jednom trenutku, međutim, napravio je grešku koja ga je razotkrila.

Nadležni tvrde da je tražio usluge od pojedinih građana, mahao značkom, i oni su ga prijavili, prenosi "Observator".

Istragom je utvrđeno da je zaustavljao vozače u saobraćaju, tražio dokumenta i pretresao automobile. Nakon provale u jednoj teretani, otišao je na uviđaj s pravim policajcem i razgovarao sa svjedocima.

Tokom pretresa stana, koji je iznajmljivao, nađena je policijska uniforma, pištolj, legitimacija i radio-stanica.

Nadležni sumnjaju da je imao pomagača u stanici u gradu Ploešti. Čuvar reda (ima isto ime kao uhapšeni) kazao je pred sudom da je i sam žrtva prevare. On je suspendovan sa funkcije i optužen.

Lažni policajac je ranije imao presudu zbog saobraćajnih prekršaja, a zvanično je bio nezaposlen. Bez obzira, iznajmljivao je stan od 500 evra i automobile, navode nadležni.

Istražitelji sumnjaju da je prevario dvije bivše djevojke za novac. Sada je u pritvoru i čeka suđenje pod optužbama za prevaru, podsticaj zloupotrebe službenog položaja i druga djela, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana