Uhapšen čovjek koji je pokušao ubiti Trampa

Agencije
Uhapšen čovjek koji je pokušao ubiti Trampa

VAŠINGTON - FBI je saopštio da je bivši predsjednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donald Tramp bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

Bijela kuća je nakon incidenta saopštila da su predsjednik SAD Džozef Bajden i potpredsjednica Kamala Haris obaviješteni o bezbjednosnom incidentu na Trampovom međunarodnom golf terenu, gdje je bivši predsjednik Tramp igrao golf.

- Osjetili su olakšanje kada su saznali da je bezbjedan. Njihov tim će ih redovno obavještavati o razvoju situacije, navela je Bijela kuća.

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsjednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti otvorili vatru na čovjeka koji je primijećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsjednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, prenio je Njujork post.

Pucnjava se dogodila oko dva mjeseca nakon što je Tomas Mejtu Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada mu je nanio povredu uha.

Šerif okruga Palm Bič Rik Bredšo izjavio je danas da je čovjek koji je uperio pušku kroz ogradu Trampovog golf terena imao nišan, ranac i GoPro kameru, javlja AP.

Bredšo je rekao da je agent Tajne službe uspio da uoči cijev puške sa nišanom koji je virio iz ograde u Trampovom golf klubu u Vest Palm Biču, prenio je Si-En-En.

Osumnjičeni je bio udaljen 300 do 500 metara od bivšeg predsjednika Donalda Trampa, rekao je zvaničnik. Prema riječima Bredša, agent Tajne službe primjetio je pušku kako viri iz ograde i otvorio vatru.

Agent je ispalio četiri do šest metaka, rekao je zvaničnik Tajne službe. Osumnjičeni je potom pobjegao, ali je ubrzo uhvaćen.

Bredšo je rekao da se stvari osumnjičenog obrađuju. Očevidac je vidio kako osumnjičeni bježi iz žbunja i slikao njegovo vozilo, što je dovelo do hapšenja osumnjičenog.

Čovjek koji je priveden nakon pucnjave u blizini Trampa bio je "relativno miran" kada je priveden, rekao je šerif okruga Martin, Vilijam D. Snajder.

- Nije pokazivao mnogo emocija. Nije pitao: 'O čemu se radi?'", rekao je Snajder.

Rekao je da je njegova agencija "preplavila" međudržavni put 95 i zatvorila veliki dio autoputa prije nego što je na kraju bezbjedno zaustavila sumnjivo vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana