Ubica pobjegao iz zatvora “hodajući” po zidovima: Ovo se ne viđa ni u filmovima (VIDEO)

GS
Ubica pobjegao iz zatvora “hodajući” po zidovima: Ovo se ne viđa ni u filmovima (VIDEO)

FILADELFIJA - Ubica, koji je osuđen na doživotnu robiju, Danilo Kavalkante (34) pobjegao je iz zatvora u okrugu Čester, predgrađe Filadelfije, u Pensilvaniji, na spektakularan način koji se ne viđa ni u filmovima.

Vlasti tog okruga objavile su snimak njegovog bjekstva koje se dogodilo 31. avgusta, u 8.51. sati, u malom gradu Pokopson Taunšip, javlja AP. Nedavno objavljeni zatvorski snimci pokazuju kako se zatvorenik popeo uz dva zida, koja su udaljena metar i po jedan od drugog. 

Na snimku se vidi kako Kavalkande ide prema vratima u zatvoru okruga Čester. Zatim se osvrće oko sebe da vidi da li ga neko posmatra. Kada se uvjerio da ga niko ne vidi, stavlja ruke na jedan zid, a noge na drugi, a zatim uspijeva da se popne na zidove krećući se paralelno sa zemljom.

Zamjenik direktora zatvora Hauard Holand rekao je da je Kavalkande uspio da se popne na krov, potom da se provuče kroz bodljikavu žicu, pa da pređe drugu ogradu i još jednu bodljikavu žicu.

Holand je rekao da je u osmatračnici bio stražar, ali da nije vidio bjekstvo. Službenik u kuli je na administrativnom odsustvu jer se vodi krivična istraga kako bi se utvrdilo šta se dogodilo.

- Postupci čuvara sa tornja koji je bio prisutan u vrijeme Kavalkadeovog bjekstva su ključni dio naše interne istrage. Preduzećemo odgovarajuće mjere protiv osoblja na osnovu ove istrage - rekao je Holand.

Nakon što je zatvorenik pobjegao iz zatvora prošlog četvrtka, oko 200 policajaca češlja područje istočne Pensilvanije kako bi ušli u trag bjeguncu.

Ko je Danilo Kavalkande?

Kavalkante, brazilski imigrant koji je ilegalno ušao u SAD, osuđen je prošlog mjeseca na doživotnu robiju jer je ubio svoju bivšu djevojku, Deboru Brandao, pred njeno dvoje djece 2021. godine.

Tužioci su tvrdili da ju je ubio zato što je namjeravala da obavijesti policiju koja je raspisala potjernicu protiv njega zbog još jednog ubistva, navodno počinjenog 2017. godine u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana