Uber Eats u reklami za Superbol neumjesno prikazao čovjeka sa alergijom

Tanjug
Foto: Printskrin

SANTA MONIKA- Američka platforma za naručivanje i dostavu hrane Uber Eats s suočava sa negativnim reakcijama, nakon što je u reklami te kompanije, koja će biti emitovana na Superbolu, neumjesno prikazan čovjek koji ima alergijsku reakciju na puter od kikirikija.

Dobrotvorna organizacija za istraživanje i obrazovanje o alergijama na hranu (FARE) saopštila je da je "iznenađena i razočarana" kada je vidjela da kompanija koristi "problem alergije kao šalu", prenio je Bi-Bi-Si.

Tim povodom oglasila se i jedna osoba, koja je i sama alergična na kikiriki, i nazvala oglas "odvratnim i potpuno nepotrebnom".

U reklami, naslovljenoj sa "Don't Forget Uber Eats", koji bi milioni Amerikanaca trebalo da je pogledaju u nedjelji "Superbola", pojavljuju se glumci iz serije "Prijatelji" -  Dženifer Aniston i Dejvid Švimer, kao i Dejvid i Viktorija Bekam.

Reklama treba da ukaže na to da ljudi zaboravljaju, a jedna od scena prikazuje Bekamove u njihovoj kuhinji, a Dejvid kaže Viktoriji: "Sjećaš se kada si bila Piper Lejdi?", na šta ona odgovara: "Zar nisu to bile sestre Cimet?

Međutim, kontroverza nastupa kada se pojavi čovjek, koji izgleda kao da ima alergijsku reakciju sa osipom na licu i otečenim okom.

Dok gleda etiketu tegle, on pita: "U puteru od kikirikija ima kikirikija?", pa na kraju zaključuje "Oh, to je primarni sastojak."

Kanadska organizacija "Food Allergy" navela je da alergija na hranu "nije smješna stvar" i zatražila je od kompanije da je prepravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana