U Voronježu uvedena vanredna situacija nakon napada ukrajinskih dronova

GS/Agencije
U Voronježu uvedena vanredna situacija nakon napada ukrajinskih dronova

MOSKVA, KIJEV –Rat u Ukrajini traje 691 dan. Ruske PVO snage odbile su napad 12 ukrajinskih dronova na objekte u Voronješkoj i Belgorodskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U Voronježu uvedena vanredna situacija nakon napada ukrajinskih dronova

U ruskom gradu Voronježu uvedena je vanredna situacija nakon ukrajinskog napada dronovima, izjavio je gradonačelnik Vadim Kstenin.

Vanredna situacija je uvedena kako bi brzo bila procijenjena šteta na stambenoj i pokretnoj imovini i izvršena popravka, uključujući i zamenu polomljenih prozora, prenosi Interfaks. Prethodno je gubernator Voronješke oblasti Aleksandar Gusev saopštio da je sistem PVO oborio ukrajinske dronove iznad Voronježa, dok je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije navelo da su delovi jednog drona pali u stan, gde je povređena je devojčica rođena 2013. godine.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom noći iznad Voronješke oblasti oboreno pet dronova. Voronjež, grad sa više od milion stanovnika, nalazi se na oko 250 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Gusev: Više od 30 stanova u Voronježu oštećeno u napadu ukrajinskih dronova

Više od 30 stanova u zgradama u gradu Voronježu oštećeno je u noćašnjem napadu dronova ukrajinskih oružanih snaga, izjavio je gubernator Aleksandar Gusev.

-Prema preliminarnim podacima, oštećeno je 35 stanova u tri desetospratnice u ulici Tepličnaja . napisao je Gusev na Telegramu.

Jednoj djevojci koja je povrijeđena u eksploziji ukazana je pomoć, navodi RIA Novosti.

Prema riječima gradonačelnika Voronježa Vadima Kstenina, usljed napada došlo je do požara na balkonu jedne zgrade, polomljeni su prozori na nekoliko stambenih objekata, a u gradu je uvedena vanredna situacija.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je ruska PVO uništila pet i presrela tri ukrajinske bespilotne letjelice iznad Voronješke oblasti.

MO Rusije: Ruska PVO odbila napad 12 ukrajinskih dronova

Ruske PVO snage odbile su napad 12 ukrajinskih dronova na objekte u Voronješkoj i Belgorodskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

-Tokom protekle noći zaustavljeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade bespilotnim letjelicama na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi uništili pet su i presreli tri ukrajinske bespilotne letjelice iznad teritorije Ruske Federacije -navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Prema riječima gubernatora Voronješke oblasti Aleksandra Guseva, desetogodišnja djevojčica je povijređena od krhotina drona u gradu Voronježu.

Od kada je u februaru 2022. godine počela napad na Ukrajinu, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o ukrajinskim pokušajima napada dronovima i raketama na pogranične oblasti, Moskvu i Krim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana