U terorističkim napadima poginulo najmanje 15 policajaca i nekoliko civila

Tanjug
U terorističkim napadima poginulo najmanje 15 policajaca i nekoliko civila

MOSKVA - U terorističkim napadima  u Derbentu i Mahačkali, u južnoj ruskoj republici Dagestan poginulo je najmanje 15 policajaca i nekoliko civila, saopštio je danas guverner Sergej Melikov novi bilans napada.

Juče je izvedeno više napada na sinagogu i crkvu u Derbentu, kao i na pravoslavnu crkvu i dvije policijske stanice u Mahačkali. U ovim gradovima uveden je režim protivterorističke operacije, saopštile su dagestanske vlasti.

-Više od 15 policajaca su žrtve terorističkog napada -  naveo je Melikov na svom Telegram kanalu nakon rezultata rada operativnih štabova formiranih nakon napada u Derbentu i Mahačkali.

On je dodao da je ubijeno još nekoliko civila, prenosi Interfaks.

Kako su javili mediji, pozivajući se na predsjednika Javne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbjeđenja u Mahačkali.

Nacionalni antiteroristički komitet (NAC) izvijestio je o likvidaciji pet militanata u Dagestanu, gdje uglavnom žive muslimani. Trojica likvidiranih identifikovana su kao sinovi i nećaci šefa Sergokalinskog okruga republike.

- Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli - rekao jesinoć  izvor za Interfaks.

Prema podacima republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, 16 osoba je prebačeno u bolnicu u Mahačkali - 13 ranjenih policajaca i tri civila.

U Dagestanu je od danas trodnevna žalost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana