U sukobu muža i žene ubijena ubijena dva radnika obezbjeđenja, ranjeni policajci

Tanjug
Foto: Interfaks.ru

MOSKVA – U pucnjavi u prostorijama ruske kompanije Vajldberis u Moskvi danas su ubijena dva službenika obezbjeđenja, a dva policajca su ranjena, prenijeli su ruski mediji.

Mediji su javili da je skoro 30 osoba uhapšeno nakon incidenta.

Osnivač Vajldberisa i većinski vlasnik Tatjana Bakalčuk i njen suprug Vladislav, protiv koga je pokrenula brakorazvodnu parnicu, a koji je imao mali udio u firmi, optužili su jedno drugo za incident.

Kako je saopštila kompanija, do pucnjave je došlo nakon što je grupa ljudi, uključujući Vladislava, stigla u kancelariju, a ruski istražni komitet istražuje događaj, piše Interfaks.

Vajldberis je u junu najavio planove za spajanje sa manjom firmom za spoljno oglašavanje Rus, rekavši da je cilj stvaranje platforme za digitalnu trgovinu, čemu se Vladislav protivio.

Ruski mediji javili su da je Maksim Oreškin, zamjenik šefa predsjedničke administracije, imenovan da nadgleda sprovođenje sporazuma.

Kremlj je saopštio da je plan dobio podršku predsjednika Vladimira Putina, ali da se on neće miješati u njegov napredak.

Vajldberis i Tatjana Bakalčuk saopštili su da je grupa naoružanih osoba, na čelu sa Vladislavom, pokušala silom da uđe u kancelariju.

Vladislav je, s druge strane, izjavio da su on i njegovi saradnici bili nenaoružani i da su došli isključivo da razgovaraju o poslu, te da je obezbjeđenje pripojene kompanije RVB pucalo na njih.

Vajldberis je objavio da nije bilo planiranog sastanka sa Vladislavom i objavio snimak iz unutrašnjosti zgrade na kojem se vide muškarci kako se bore na kraju hodnika, uz zvuke pucnjave.

Drugi snimci, snimljeni spolja i podijeljeni na društvenim mrežama, prikazuju ljude koji trče prema ulazu, uz zvuke pucnjave i muškarce koji koriste vatreno oružje.

Krajem jula, Tatjana Bakalčuk, koja je prema magazinu Forbs najbogatija žena Rusije, rekla je da je podnijela zahtjev za razvod od Vladislava.

Kompanija, koja je počela kao onlajn platforma za preprodaju odjeće, sada isporučuje raznovrsne proizvode, od elektronike do kuhinjskog pribora, sa milijardama dolara prometa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana