U stanu uhapšenog šefa Koza nostre nađeni parfemi i firmirana odjeća, ali ne i oružje

Tanjug
U stanu uhapšenog šefa Koza nostre nađeni parfemi i firmirana odjeća, ali ne i oružje

PALERMO - Parfemi i firmirana odjeća pronađeni su danas u stanu u gradu Kampobelo di Makara na Siciliji, za koji se pretpostavlja da je bio posljednje skrovište šefa Koza nostre Matea Mesine Denara, ali oružje nije pronađeno, rekli su pravosudni izvori dan nakon hapšenja 60-godišnjeg bjegunca.

Stan se nalazi u skromnoj zgradi u blizini centra Kampobelo di Makara, grada u zapadnoj sicilijanskoj provinciji Trapani, samo nekoliko kilometara od  rodnog grada Denara - Kastelvetrana, rekli su izvori.

General Paskvale Anđelosanto iz specijalnih snaga ROS karabinjera rekao je da se pretpostavlja da je taj stan Denaro najčešće koristio tokom novijeg perioda i da tu mogu biti pronađeni značajni elementi za istragu.

Denaro je poslije 30 godina bjekstva uhapšen u ponedjeljak u privatnoj bolnici u Palermu, gdje se liječio od raka, a bio je poznat po svom ukusu za luksuznu robu, uključujući naočale za sunce i odjeću.

Policija je navela da je Denaro nosio sat vrijedan 35.000 evra kada je uhapšen.

Denaro je osuđen u odsustvu na oko 20 kazni doživotnog zatvora zbog uloge u nizu ubistava koja je izvršila mafija, uključujući bombaške napade 1992. u kojima su poginuli tužioci za borbu protiv mafije Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Kampobelo di Makara je bio dom njegovog navodnog pomoćnika Đovanija Lupina koji je uhapšen sa njim.

Italijanski mediji su izvijestili da je Denaro premješten sa

Sicilije nakon hapšenja i da je sletio kasno u ponedjeljak u

centralnu italijansku oblast Abručo, ali je još nejasno

gdje je zatočen, preneo je Rojters.

Tužioci su naveli da je Denaro sposoban da odsluži kaznu u zatvoru, uprkos svojoj bolesti.

Podrška karabinjerima

Mladi u Palermu održali su  skup podrške ispred kasarne karabinjera “Dekla Kjeza”  zbog hapšenja Matea Mesine Denara, prenosi italijanska agencija Ansa.

Oni su na sinoćnem skupu uzvikivali “Palermo je naš, a ne Koza nostre” i “Bravo, bravo”, nosili zastave i parole kojima su izrazili zahvalnost policiji zbog tog hapšenja.

Jučerašnje hapšenje Denara izazvalo je oduševljenje građana Palerma, a jedan od prisutnih rekao je da je to veoma važan dan, ali da dolazi prekasno u poređenju sa potrebama da se oslobodi tog tereta.

-Nadamo se da će policija takođe otkriti bilo kakvo saučesništvo na visokim nivoima. Ali mafija danas nije poražena - rekao je on.

Jedna od učesnica skupa nosila je fotografiju sudije Đovanija Falkonea, poznatog borca protiv mafije ubijenog u atentatu 1992. godine, koja je istakla da mafija Denarovim hapšenjem nije poražena, ali da je tu da se zahvali karabinjerima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana