U Rusiji uhapšen bivši radnik suda zbog pripreme terorističkog napada

Tanjug
U Rusiji uhapšen bivši radnik suda zbog pripreme terorističkog napada

VORONjEŽ - Lenjinski okružni sud u Tambovu pritvorio je na dva mjeseca bivšeg radnika vojnog tužilaštva koji se spremao da izvrši teroristički napad dizanjem u vazduh dvije administrativne zgrade, prenijela je danas agencija RIA.

-Lenjinski okružni sud u Tambovu odabrao je preventivnu mjeru u vidu pritvora do 6. juna za 44-godišnjeg državljanina Ruske Federacije, stanovnika Tambovske oblasti, bivšeg radnika vojnog tužilaštva, koji je osumnjičen da je počinio posebno teško krivično djelo - pripremanje terorističkog akta, saopšteno je iz suda.

Ruski istražni komitet u ponedjeljak je saopštio da je u okviru istrage o terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u blizini Moskve 22. marta, identifikovano 11 optuženih da su učestvovali u napadu i oni se svi nalaze u pritvoru.

Prema navodima istražitelja, uhapšena su četiri izvršioca napada, kao i osobe koje su, prema navodima Istražnog komiteta, pomagale u pripremi napada, obezbedivši počiniocima smještaj, vozila i prenos novčanih sredstava.

U terorističkom napadu na Krokus siti hol 22. marta, prema posljednjim podacima, poginule su 144 osobe, a povrijeđena je 551 osoba. Istražni komitet istražuje krivični slučaj terorističkog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana