U požaru stradalo 70 konja

Tanjug
Foto: Ilustracija

RUAN - Više od 70 grla stradalo je jutros kada je, nešto prije šast časova izbio požar u ergeli konja Bernek nedaleko od varošice Trevije u departmanu Kalvados, region Gornja Normandija.

Na dojavu o požaru u štali površine oko 1.000 kvadratnih metara odgovorilo je više od 20 vatrogasaca iz Kalvadosa, prenosi portal Frans 3.

Ova konjušnica koja je od 2019. godine u vlasništvu farme Sarona, služila je kao smještaj za kobile, a u vatrenoj stihiji je stradalo 70 odraslih grla i ždrepci.

Jedan mladić zadobio je opekotine po rukama i on je hitno prebačen u bolnicu u obližnji Baje, a zgrada od 1.000 kvadratnih metara je potpuno uništena.

Vatrogasna služba je na lice mjesta poslala 21 vatrogasca iz vatrogasnih stanica Mole-Litri, Baje, Treve i Baleroa i ukupno šest vozila.

Uzrok požara za sada nije poznat, ali tehničari kriminalističke službe će biti poslati da istraže ovaj slučaj, navodi se u saopštenju žandarmerije Kalvadosa.

Frank Berniluš, vlasnik ergele koji živi u inostranstvu osuđen je 2023. godine zbog zlostavljanja konja.

U to vrijeme je u ergeli bilo ukupno 157 konja i prema nalazima veterinarske inspekcije mnogi konji su bili neuhranjeni.

Konstatovano da su samo ona grla koja su pripremana za trke bila ispravno tretirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana