U požaru poginuli majka i sedmoro djece: Tragediju izazvala mašina

GS
U požaru poginuli majka i sedmoro djece: Tragediju izazvala mašina

PARIZ - Velika tragedija dogodila se u Francuskoj, kada su u noći između nedjelje i ponedjeljka u požaru izgorjeli majka i njenih sedmoro djece.

Osim nesrećne žene, koja je imala 40 godina, nastradala su i dva dječaka uzrasta od dvije i 14 godina, i pet djevojčica koje su imale tri, sedam, 10, 13 i 14 godina.

Požar je izazvala neispravna mašina za sušenje veša koja se nalazila u prizemlju, poslije čega je vatra brzo zahvatila ostale dijelove kuće. Otac (40) ove porodice, koju su sačinjavali roditelji iz dva prethodno razvedena braka i njihova djeca, uspio je da siđe do prizemlja da vidi šta se događa. Međutim, od vatre nije mogao da se vrati do drugog sprata, gdje su njegova supruga i djeca ostali zarobljeni u plamenu.

On je zadobio teške opekotine i prebačen je u bolnicu, ali život mu nije u opasnosti. Vatra je bila toliko jaka da je zahvatila i susjednu kuću. Vatrogasci su pozvani oko jedan sat poslije ponoći, njih 80 borilo sve više sati s vatrenom stihijom. Intervenciju su otežale električne roletne i usko stepenište.

Mještani Šarlija na Marni, gradića sa dve i po hiljade stanovnika, stotinak kilometara istočno od Pariza, su u šoku. Organizovana je psihološka pomoć za komšije i đake u školi koju su pohađala stradala djeca. Stanovnici ovog mjesta u ponedjeljak su tokom dana ostavljali bukete cvijeće na mjestu nesreće.

Neispravni kućni aparati u Francuskoj izazovu u prosjeko oko 300.000 požara u kojima pogine oko 800 ljudi i bude 10.000 povrijeđenih. Sedamdeset odsto ovakvih incidenata se događa noću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana