U planu saradnja Trampa i Maska

Mondo.ba
U planu saradnja Trampa i Maska

Njih dvojica razgovarali su o načinima na koje bi Mask, koji vodi platformu "X", "SpaceX" i Teslu, imao "formalni doprinos i uticaj" na ekonomske politike i bezbjednosne politike na granicama, piše "WSJ".

Donald Tramp razmatra izbor milijardera Ilona Maska za političkog savjetnika ako republikanski predsjednički kandidat ponovno osvoji Bijelu kuću na izborima u novembru, piše "Wall Street Journal", pozivajući se na ljude upoznate s razgovorima.

Njih dvojica razgovarali su o načinima na koje bi Mask, koji vodi platformu "X", ""SpaceX"" i Teslu, imao „formalni doprinos i uticaj“ na ekonomske politike i bezbjednosne politike na granicama, piše "WSJ".

Navodi se da je Mask obavijestio Trampa da sprovodi kampanju uvjeravanja moćnih američkih poslovnih lidera da ne podrže demokratskog predsjednika Bajdena, koji je pobijedio Trampa na izborima 2020. i traži drugi mandat.

Tramp i Mask su, navodi "WSJ", takođe razgovarali o finansiranju „projekta za sprečavanje biračke prevare“.

Predstavnici Trampa i Maska nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar, kao ni predstavnici Bajdenove kampanje.

Portparol Trampove kampanje Brajan Hjudž rekao je za "WSJ" da će samo Tramp odlučiti "koju će ulogu određeni pojedinac igrati u njegovom predsjedništvu".

Mask posljednjih godina sve više podržava republikance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana