U ovoj zemlji loviće divlje životinje da bi nahranili gladno stanovništvo

Tanjug
U ovoj zemlji loviće divlje životinje da bi nahranili gladno stanovništvo

VINDHUK - Namibija planira da odstrijeli 723 divlje životinje, uključujući 83 slona i podijeli meso ljudima koji se bore da se prehrane tokom teške suše na jugu Afrike, saopštilo je danas ministarstvo zaštite životne sredine.

Odstrel će se vršiti u nacionalnim parkovima i otvorenim područjima u divljini gdje vlasti smatraju da ukupan broj životinja prelazi broj jedinki koji ugrožava dostupne pašnjake i vodne resurse, navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters.

Jug Afričkog kontinenta se suočava sa najgorom sušom u posljednjim decenijama, a prema podacima Ujedinjenih nacija Namibija je prošlog mjeseca iscrpjela 84 odsto svojih zaliha hrane.

Očekuje se da će skoro polovina stanovništva Namibije u narednim mjesecima doživjeti ozbiljne nestašice hrane i koliziju između ljudi i divljih životinja ako vlasti ne intervenišu, saopšteno je iz namibijskog ministarstva zaštite životne sredine.

-Zbog toga smo donijeli odluku o odstrelu 83 slona, 30 nilskih konja, 60 bivola, 50 impala, 100 plavih antilopa, 300 zebra i 100 grla eland antilopa čije meso će biti podijeljeno prema programu pomoći tokom suše - stoji u saopštenju namibijskog ministarstva zaštite životne sredine.

Stotinu pedeset i sedam životinja već su odstrijelili profesionalni lovci i kompanije koje je angažovala vlada, a razdeljeno je 56.800 kilograma mesa, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana