U oluji povrijeđeno 12 lica

SRNA
U oluji povrijeđeno 12 lica

PARIZ - Ukupno 12 osoba povrijeđeno je usljed udara oluje "Kirk" u Francuskoj, koja je ove sedmice zahvatila cijelu zemlju, javili su francuski mediji pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Jedna osoba zadobila je teške povrede kada je bujica povukla njegov automobil u departmanu Loar-Atlantik, javila je televizija BFMTV.

Crveno upozorenje ili meteoalarm ostaje na snazi u sjevernim francuskim departmanima Sen-et-Marn i Er-et-Loar, saopštila je nacionalna meteorološka služba Meteo Frans. Drugi departman, Loar-et-Šer, i dalje je pod narandžastim meteoalarmom, što znači izuzetan oprez.

Desetine ljudi evakuisano je iz departmana Sen-et-Marn i Er-et-Loar, navodi BFMTV i dodaje da su oni koji nemaju pristup svojim domovima privremeno smješteni u fiskulturne sale.

Prema podacima meteorološke službe, ovogodišnja količina padavina u Francuskoj je već premašila normu za 30 odsto.

Period od 1. januara do 9. oktobra bio je najvlažniji od 1959. godine, dok je srijeda bila dan sa najvećim padavinama ove godine. Prema podacima elektro-operatera, oko 67.000 domova ostalo je bez struje zbog nevremena.

Žuti meteoalarm ostaje na snazi u Parizu, u kome je pala najveća količina kiše od 1920. godine. Iz kabineta gradonačelnika Pariza saopšteno je da je nivo vode u rijeci Seni porastao na oko 2,7 metara i da se očekuje da će dalje rasti.

Oluja "Kirk" formirala se krajem septembra u centralnom dijelu Atlantskog okeana jugozapadno od Kabo Verdea. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana