U Njujorku počelo suđenje Trampu prema optužbi za silovanje

Tanjug
U Njujorku počelo suđenje Trampu prema optužbi za silovanje

NjUJORK - U Njujorku je danas počelo suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu za silovanje nakon što ga je pisac E. Džin Karol optužila u građanskoj parnici za silovanje u garderobi robne kuće sredinom devedesetih godina prošlog vijeka.

Izbor porote počeo je pred federalnim sudom na Menhetnu u slučaju koji je inicirala Karolova, bišvi kolumnista magazina “Ele”. Ona je, takođe, optužila Trampa za klevetu.

Tramp /76/ je odbacio optužbe da je silovao Karolovu /79/.

On je njene tvrdnje nazvao “lažnim” i “potpunom prevarom” u objavi u oktobru 2022. godine na svojoj platformi “Socijalna istina” /Truth Social/.

Tramp je rekao da je ona izmislila da se srela sa njim kako bi promovisala svoje memoare i u kojima je rekla da on nije njen tip.

Očekuje se da će suđenje trajati od jedne do dvije sedmice.

Tramp nije bio u sudnici i ne mora da prisustvuje suđenju. Njegovi advokati su rekli da on neće svjedočiti. Advokati Karolove,takođe, ne planiraju da pozovu Trampa da svjedoči.

Karolova traži određenu odštetu, koja nije precizirana, za veliku bol i patnju, dugoročne psihičke posljedice i napad na njenu privatnost, rekli su advokati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana