U napadu ukrajinskih dronova poginuo vatrogasac

GS
U napadu ukrajinskih dronova poginuo vatrogasac

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 824. dan. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je svjetske lidere da učestvuju u na mirovnom samitu o Ukrajini u Švajcarskoj.

SAD su potvrdile da će učestvovati na samitu.

Nastavljaju se udari s obje strane. U napadu ukrajinskog drona na rusku Orlovsku oblast poginuo vatrogasac, troje ranjenih, saopštile su regionalne vlasti.

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u napadu ukrajinske bespilotne letjelice na rusku Orlovsku oblast, saopštio je regionalni guverner Andrej Kličkov na Telegramu.

Kličkov je rekao da se dron srušio na benzinsku pumpu, oštetivši je, dok je drugi na isto mjesto pao kasnije i ubio vatrogasca.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posjetio je Harkov odakle se obratio svjetskim liderima. Poručio je da Rusija okuplja još jednu grupu trupa u blizini granice i da se sprema za novi pokušaj ofanzive, prenosi RTS.

Zelenski je pozvao svjetske lidere da prisustvuju mirovnom samitu o Ukrajini koji će se sredinom juna održati u Švajcarskoj. Američki zvaničnik je potvrdio da će SAD prisustvovati samitu.

Nastavljeni su udari sa obe strane. Ruske snage gađale su Kijev i Herson, dok je ukrajinska vojska granatirala istok zemlje koji je pod kontrolom Moskve, a ruska vojska tvrdi da je uništila ukrajinske dronove nad teritorijom Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana