U klizištima poginulo 189 ljudi, 206 nestalo

Tanjug
U klizištima poginulo 189 ljudi, 206 nestalo

NjU DELHI - Najmanje 189 ljudi je poginulo a 206 se vode kao nestali u klizištima koja su nakon obilnih kiša pogodila Indiju, dok se spasilački napori i danas nastavljaju.

Kako je prenio Rojters, očekuje se da se spasilačke operacije ubrzaju nakon što je vojska završila izgradnju mosta koji bi trebalo da pomogne prebacivanje teške opreme u ugroženo područje.

Lokalna Azianet TV javila je da su poginule 292 osobe. Oko 1.600 stanovnika okolnih sela je spaseno u protekla dva dana, a 350 kuća je oštećeno.

Najteže pogođena je južna država Kerala, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Indije, gde su se u utorak aktivirala brojna klizišta na obroncima brda Vajand.

Odroni blata zatrpali su mnoge ljude dok su spavali. Spasilačke akcije bile su otežane pošto je grad Čuralmala odsečen od sveta jer je glavni most ondelo klizište.

Vojna inženjerija napravila je novi most preko kojeg se prebacuje teška oprema za raščišćavanje terena u potrazi za preživelima i tijelima stradalih.

Timovi spasilaca dodatno su pojačani, a uključeni su i ronioci da pretraže reku Čalijar. Vlasti navode da su mali izgledi da se pronađu preživeli.

Ovo je najteža nesreća te vrste u Keralin nakon razornih poplava 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana