U kamionu pronađeno 148 migranata, od toga 23 djece

Tanjug
U kamionu pronađeno 148 migranata, od toga 23 djece

MEKSIKO SITI - Nekoliko desetina centralnoameričkih migranata, među kojima je bilo i 23-oje djece bez pratnje, spaseno je iz napuštenog kamiona u jugoistočnoj meksičkoj državi Verakruz, saopštio je Meksički savezni institut za migracije (INM).

- INM je spasao 148 migranata koji su putovali u prenatrpanoj prikolici kamiona i ostavljeni su u situaciji opasnoj po život na autoputu - saopštio je institut, prenio je Si-En-En (CNN).

Vozač je pobjegao iz kamiona i on je i dalje u bjekstvu, dodao je INM. Migranti su došli iz Hondurasa, Gvatemale i Salvadora.

Među ljudima koji su spaseni, bilo je muškaraca i žena koji su putovali sami, maloljetnici bez pratnje odraslih i 44 porodice.

- Humanitarna pomoć je pružena osobama koje su bile u teškoj situaciji, a prošli su zdravstvene provjere. Kada su završene procedure, odrasli su odvedeni u objekte INM da se urade odgovarajuće imigracione procedure - dodaje se u saopštenju.

Maloljetnici bez pratnje odraslih i porodice ostaće pod zaštitom Sistema za integralni razvoj porodice i Kancelarije generalnog tužioca, odsjek maloljetnici, tokom imigracionog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana