U Italiji zaplijenjena imovina ruskog biznismena vrijedna 41 milion evra

Tanjug
Foto: Ilustracija

FIRENCA - Poreska policija Firence zaplijenila je od ruskog biznismena imovinu vrijednu 41 milion evra na zahtjev Specijalizovanog antikorupcijskog tužilaštva u Kijevu.

Zaplenjena imovina uključuje nekretnine i akcije kompanija koje su stečene reinvestiranjem nezakonite dobiti, prenijela je Ansa, pozivajući se na izvore u istražnim organima.

Kako se navodi, ruski biznismen, čije ime nije navedeno, pod istragom je za zločine počinjene u Ukrajini, u vezi sa korupcijom javnih funkcionera, prevarom u iznosu od 60 miliona evra i pranjem novca.

Vjeruje se da je biznismen, između ostalog, stekao veliki i luksuzni kompleks imovine u gradu preko povjereničke kompanije sa sjedištem u Firenci.

Među zaplijenjenom imovinom bile su akcije kompanije nominalne vrednosti od tri miliona evra i četiri nepokretnosti u vrijednosti od skoro 38 miliona evra, prema izvorima za sprovođenje zakona.

Ostali detalji još nisu saopšteni.

Ministarstvo pravde Ukrajine, na osnovu prijave Tužilaštva, podnijelo je  tužbu Visokom antikorupcijskom sudu za uvođenje sankcija dvojici ruskih oligarha i njihovom najbližem okruženju i zapljenu njihovih sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana