U Grčkoj danas opšti štrajk

Srna
U Grčkoj danas opšti štrajk

ATINA - U Grčkoj je danas objavljen opšti štrajk kao odgovor na željezničku nesreću koja se desila prošlog mjeseca, a planirani su brojni protesti širom te zemlje.

Zbog štrajka otkazani su brojni letovi, trajekti su ostali u lukama, državne bolnice rade samo sa najnužnijim osobljem, obustavljen je javni prevoz a otkazana je i nastava u školama.

Sindikati su se udružili sa Asocijacijama radnika željeznica koji su više puta obustavljali rad od 28. februara kad su se sudarili putnički i teretni voz nedaleko od grada Larise na sjeveru Grčke kada je poginulo 57 osoba, a više desetina povrijeđeno.

Vlada koja se prije ljeta suočava sa parlamentarnim izborima saopštila je da će željeznički saobraćaj biti obnovljen 22. marta i da će se postepeno puštati u pogon do 11. aprila uz dodatno osoblje koje će biti zaduženo za nadzor bezbjednosti i obaveznu kontrolui brzine duž više dijelova pruge.

Rezultati anketa pokazuju da administracija premijera Kirjakosa Micotakisa ima prednost nad ostalim strankama, ali koja je u proteklih nekoliko sedmica smanjena u odnosu na partiju lijevog centra Siriza. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana